Συχνές ερωτήσεις

Πώς κάνω μία αναζήτηση;

Στη φόρμα κράτησης συμπληρώνετε όλα τα απαραίτητα πεδία. Τον προορισμό σας, τις ημερομηνίες σας, των αριθμό ατόμων και δωματίων καθώς και προαιρετικά στοιχεία όπως την κατηγορία του ξενοδοχείου. Αφού πατήσετε στο κουμπί αναζήτηση, τότε το σύστημα ψάχνει και εμφανίζει τα αποτελέσματα με βάση τα κριτήρια που δηλώσατε.

Είναι πολλά τα αποτελέσματα, πώς μπορώ να τα μειώσω;

Αν αφού κάνετε μια αναζήτηση, στη σελίδα αποτελεσμάτων εμφανίζονται πολλά αποτελέσματα, μπορείτε να τα μειώσετε, επιλέγοντας τα φίλτρα αναζήτησης. Για παράδειγμα μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τα ξενοδοχεία επιλέγοντας συγκεκριμένες τοποθεσίες, τύπο διατροφής και εύρος τιμής, ώστε να παραμένουν στη σελίδα αποτελεσμάτων μόνο τα αποτελέσματα που πραγματικα σας ενδιαφέρουν.
 
Όλα τα προαναφερόμενα φίλτρα βρίσκονται στη σελίδα αποτελεσμάτων στη δεξιά στήλη.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή που βλέπω;

Οι τιμές εμφανίζονται δίπλα στους διαθέσιμους τύπους δωματίων.
 
Όλες οι αναγραφόμενες τιμές είναι τελικές και ισχύουν για το σύνολο των δωματίων και των διανυκτερεύσεων και περιλαμβάνουν Φ.Π.Α και τοπικούς φόρους. Για παράδειγμα αν επιλέξετε 2 δωμάτια για 3 διανυκτερεύσεις, το ποσό που θα εμφανιστεί είναι συνολικά για τα 2 δωμάτια και για τις 3 νύχτες.
 
Μπορείτε να δείτε αν περιλαμβάνεται και πρωινό ή οποιοδήποτε άλλο γεύμα δίπλα από τον τύπο του δωματίου. Η πληροφορία για τον τύπο γεύματος περιλαμβάνεται επίσης στο email επιβεβαίωσης και στο ‘Η Κράτησή μου’.

Έχουμε και παιδιά τα οποία τα δηλώσαμε στη φόρμα κράτησης. Εχουν αυτά ληφθεί υπόψιν στην τελική τιμή καθώς και στο δωμάτιο που θα ετοιμάσει ο ξενοδόχος;

Από τη στιγμή που δηλώσατε τον αριθμό των παιδών και την ηλικία τους στη φόρμα αναζήτησης, όλα τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν και έξτρα χρεώσεις για τα παιδιά και ο ξενοδόχος είναι ενήμερος για τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων όταν παραλαμβάνει την κράτηση,. Αν χρειάζεστε έξτρα παροχές όπως κρεβάτια/βρεφικές κούνιες, παρακαλείστε να δηλώσετε το αίτημά σας για επιπλέον κρεβάτια/βρεφικές κούνιες στο πεδίο με τα σχόλια και εμείς θα επικοινωνήσουμε κατόπιν μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τη δυνατότητα και πιθανό κόστος των έξτρα παροχών.  

Σας συμβουλεύουμε να τηλεφωνήσετε στο ξενοδοχείο λίγες ημέρες πριν την άφιξή σας για εγγύηση του αιτήματός σας. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου στο email επιβεβαίωσης.

Εισάγω τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας. Πότε γίνεται η χρέωση της κάρτας;

 Η δέσμευση του ποσού και χρέωση της πιστωτική σας κάρτας γίνεται τη στιγμή της κράτησης. Προτού να επικυρώσετε την κράτηση, σας αναφέρεται ρητά το ποσό που θα χρεωθεί στην κάρτα σας.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι η κράτησή μου έχει επιβεβαιωθεί;

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κράτησης, εμφανίζεται η σελίδα επιβεβαίωσης. Αυτή η σελίδα εμφανίζει όλα τα στοιχεία της κράτησής σας, όπως και τον αριθμό κράτησης. Ταυτόχρονα αποστέλλεται και email επιβεβαίωσης στη διεύθυνση που δηλώσατε στη φόρμα κράτησης.
 
Μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή το status της κράτησης σας, απλά συμπληρώνοντας στα κουτάκια δεξιά τον κωδικό κράτησης και το email που δηλώσατε κατά την ολοκλήρωση της κράτησης.

Μπορώ να ακυρώσω ή να τροποποιήσω την κράτησή μου μέσω του www.euroskiclub.com;

Το euroskiclub.com σας δίνει τη δυνατότητα online ελέγχου, διαχείρισης ή ακύρωσης της κράτησης σας.  Μπορείτε να δείτε ανά πάση στιγμή το status της κράτησης σας, απλά συμπληρώνοντας στα κουτάκια δεξιά τον κωδικό κράτησης και το email που δηλώσατε κατά την ολοκλήρωση της κράτησης.
 
Σε περίπτωση αλλαγών στην κράτηση θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σεβαστούμε τις αλλαγές που θέλετε, ωστόσο σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να εγγυηθούμε ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν ή να γίνουν χωρίς χρέωση. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε από εμάς εάν είναι δυνατές και με ποιο κόστος.
 
Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε την κράτηση σας, θα εφαρμοστούν τα ακυρωτικά, όπως αυτά εμφανίζονται στην κράτηση και για τα οποία είχατε εγγράφως ενημερωθεί πριν την τελική επιβεβαίωση της.
 
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email στο info@euroskiclub.com

Πώς μπορώ να πάρω πίσω τα χρήματά μου αν ακυρώσω την κράτηση;

Όταν ακυρώσετε μια κράτηση, το ποσό που πρέπει να σας επιστραφεί -ανάλογα με το χρόνο ακύρωση της κράτησης και τους όρους ακυρωτικών- επιστρέφεται αυτόματα στην κάρτα σας ή στον τραπεζικό σας λογαριασμό, έπειτα από λίγα 24ωρα μετά την παραλαβή της ακύρωσης από εμάς.

Πού μπορώ να βρω το τηλέφωνο ή/και το e-mail του ξενοδοχείου;

 Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου -διεύθυνση, τηλέφωνο και email- περιλαμβάνονται στο voucher σας, το οποίο σας αποστέλλεται στο email επιβεβαίωσης της online κράτησης. Το voucher σας μπορείτε να το συμβουλευθείτε και μέσα από το μενού “Η Κράτησή μου. Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου για κάποιο λόγο δεν εμφανίζονται στο voucher, επικοινωνήστε μαζί μας με email στο info@euroskiclub.com ή τηλεφωνικά στο 2106855555 για να σας τα στείλουμε.

euroskiclub.com